Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Slojevita torta s mrkvicom

Tijesto
✦ 4 jaja
✦ 10 dag maslaca
✦ 1 šalica šećera
✦ 3 žlicice kakaa
✦ 1 žlicica sode
✦ 1 velika žlica soka od limuna
✦ 2 ½ šalice brašna
✦ 1 naribana mrkva

Krema
✦ 20 dag margarina
✦ 50 dag svježeg krem sira
✦ 40 dag kiselog vrhnja
✦ 20 dag šećera u prahu
✦ 1 žlicica ekstrakta od vanilije
✦ 1 naranča (korica i sok)



Maslac, jaja, šećer, kakao i sodu stavite u zdjelu i dobro promiješati. Smjesu stavite da se grije na laganoj vatri i polako dodajte prosijano brašno, naribanu mrkvu i sok od limuna, te zamijesite glatko tijesto. Podijelite ga na 5-6 dijelova i razvaljajte svaki dio posebno. Zatim ih redom pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 170 ºC, dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Ostavite da se kore ohlade, te jednu od njih smrvite i ostavite po strani. Za kremu narežite margarin na listiće, te ga izradite. Dodajte svježi sir i sve dobro izmiješajte mikserom da se smjesa izjednači. Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok i ribanu koricu naranče i sve zajedno izmiješajte. Svaki sloj biskvitne podloge premažite kremom, ukrasite smrvljenim biskvitom i ohladite prije serviranja.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.