Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta bajadera

30 dag mljevenih keksa 
20 dag šećera u prahu 
25 dag margarina 
10 dag čokolade 
2 dcl džusa
20 dag mljevenih oraha 
1/2 l mlijeka 
2 vrećice pudinga od vanilije 
šlag za ukrašavanje

Priprema čokoladne podloge: Izmiješajte 30 dag mljevenih keksa, 10 dag šećera u prahu, 10 dag čokolade i 2 dcl džusa tako da u kekse dodate šećer, onda džus i otopljenu čokoladu.

I krema: 25 dag mljevenih oraha prelijte s 50 ml vrućeg mlijeka i dodajte 10 dag šećera u prahu i na kraju 12 dag izmiksanog margarina.

II krema: skuhajte 2 pudinga od vanilije u pola litre mlijeka. Kada se ohladi, dodajte 13 dag margarina i izmiksajte. U kalup za tortu stavite čokoladnu podlogu pa nju premažite kremom od pudinga i na kraju kremom od oraha. Površinu torte ukrasite šlagom i posipajte mljevenim orasima.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.