Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta "Crveni baršun"

Biskvit
✦ 12 dag maslaca sobne temperature 
✦ 30 dag šećera 
✦ 2 jaja 
✦ 2 žličice tekuće crvene boje 
✦ pola mahune vanilije
✦ 2 žlice kakaa 
✦ 250 ml mlaćenice 
✦ 1/2 žličice soli 
✦ 25 dag brašna 
✦ 1 žlica gustina 
✦ 1 žličica sode 
✦ 1 žličica jabučnog octa

Krema
✦ 800 ml mlijeka 
✦ 4 žlice gustina 
✦ 3 žlice šećera 
✦ 20 dag maslaca sobne temperature 
✦ šećer u prahu



Za biskvit, kremasto izmiksajte maslac sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja jaja miksajte oko pola minute. Dodajte boju, sadržaj pola mahune vanilije i kakao pa promiješajte. Mlaćenicu pomiješajte sa solju i dodajte u smjesu od jaja naizmjence s prosijanim brašnom i gustinom. Sodu pomiješajte s octom i umiješajte u smjesu. Namastite i pobrašnite dva kalupa za tortu (promjera 24 – 26 cm). U svaki kalup ulijte polovicu smjese i zagladite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ºC oko pola sata. Za kremu, 100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i brašnom. Ostatak mlijeka stavite u lonac i zagrijte da zakuha, dodajte gustin razmućen u mlijeku i miješajte dok nestanu grudice. Kad zakuha, maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Maslac izmiksajte da postane kremast, pa mu žlicu po žlicu dodajte mlaku kremu i dobro izmiksajte. Dodajte šećer u prahu. Jedan biskvit premažite dijelom kreme, pa poklopite drugim. Tortu odozgo i sa strane premažite kremom, te stavite u hladionik. Prije posluživanja tortu možete odozgo i sa strane posipati kokosovim brašnom.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.