Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od ananasa

PRIPREMITE:
6 žutanjaka 
15 dag šećera
6 bjelanjaka 
10 dag brašna 
6 dag škrobnog brašna
5 dag kakaa 
5 dag oguljenih samljevenih badema
5 dag maslaca 
0,5 l mlijeka
16 dag šećera
1 omot praška za puding od vanilije
25 dag mekanog maslaca 
žlicu ruma
8 kolutova ananasa iz kompota
10 dag na listice narezanih i isprženih badema
8 trešanja

Okruglom kalupu namažite dno maslacem. Pećnicu zagrijte na 180°. Miješajte žutanjke s trećinom količine šećera da dobijete pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka istucite čvsti snijeg. Polagano umiješajte preostali šećer. Prosijte brašno, škrobno brašno i kakao, pa dodajte samljevene bademe. Pomiješajte zatim snijeg od bjelanjaka, smjesu od žutanjaka i brašno s dodacima. Otopite maslac, pa na kraju i njega umiješajte u tijesto. Prelijte tijesto u kalup, pa pecite kolac 35-45 minuta. Izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi, a zatim još dva sata odmara. Pripremite puding s mlijekom, šećerom i praškom. Dok se hladi, stalno ga miješajte. Izradite maslac u pjenušavu smjesu, kojoj dodajte rum. Kada puding i maslac budu jednake temperature, u maslac umiješajte, žlicu po žlicu, cijeli puding.
Tijesto za tortu od biskvita prerežite dva puta vodoravno oštrim nožem. Ocijedite ananas iz kompota pa ga narežite na jednake komadice. Najdonji list torte namažite kremom od maslaca i po njoj rasporedite narezani ananas, a šesnaest komadica stavite na stranu. Preko komadica ananasa premažite još jedan sloj kreme od maslaca. Na to polegnite drugi list torte koji namažite samo kremom od maslaca. Polegnite i posljednji list torte. Kremom od maslaca premažite tortu izvana. Preostalu kremu stavite u štrcaljku. Tortu sa strane i odozgo pospite listicima badema, a po rubu štrcaljkom napravite ukrase od kreme. Na svaku od šesnaest ružica stavite komadic ananasa i pola trešnje.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.