Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od badema i malina

PRIPREMITE ZA BISKVIT:

5 jaja
18 dag šećera
1 vanilin šećer
10 dag brašna
10 dag mljevenih badema

Za nadjev:

50 dag malina
6 listica želatine
2 vanilin šećera
4 žumanjka
12 dag šećera
5 dl slatkog vrhnja
10 dag badema narezanih na listiće



Dobro izmiješajte žumanjke s obje vrste šećera. Primiješajte naizmjence brašno, bademe i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Ulijte u namašten i pobrašnjen lim. Pecite 35 minuta u pećnici, zagrijanoj na 175 Celzijevih stupnjeva. Sasvim ohlađeni biskvit dvaput vodoravno prerežite. Odvojite nekoliko malina za ukras, a druge smrvite mikserom i procijedite. Želatinu namočite u hladnu vodu. Žumanjke dobro izradite s obje vrste šećera i sasvim malo soli. Iscijedite želatinu i malo zagrijte da se otopi. Umiješajte u maline. Istucite slatko vrhnje. Odvojite nekoliko žlica za ukras, a drugo pomiješajte s malinama. U kalup za tortu stavite list biskvita, ulijte 1/3 nadjeva i pospite pola poprženih bademovih listića. Pokrijte biskvitom i ponovite još jedanput. Stavite u hladnjak na 1 sat da se nadjev stvrdne. Prije posluživanja iskrenite na pladanj, premažite preostalim nadjevom i ukrasite.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.