Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od jabuka

PRIPREMITE:

6 žumanjaka

15 dag šećera

6 bjelanjaka

10 dag brašna

3 dag škrobnog brašna

5 dagkakaa

5 dag oguljenih samljevenih badema

5 dag maslaca

1 kg jabuka

1 l vode

5 dag šećera

sok limuna

1/2 l slatkog vrhnja

6 dag šecera

20 dag pekmeza od ribizla

5 dag badema narezanih na listice i proprženih

 

Za kalup: maslac

Dno kalupa namažite maslacem. Zagrijte pećnicu na 190°. Tucite žumanjke s trećinom šećera da dobijete pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrst snijeg, pa ga umiješajte u žumanjke. Prosijte brašno sa škrobnim brašnom i kakaom, umiješajte samljevene bademe pa tu smjesu malo po malo umiješajte u jaja. Omekšajte maslac i umiješajte u tijesto. Ulijte tijesto u kalup, poravnajte mu površinu, pa pecite 25-35 minuta. Ispečenu tortu ostavite da se ohladi. Narežite jabuke na osam kriški, očistite ih, ogulite. Prokuhajte vodu sa šećerom i sokom od limuna, stavite u nju narezane jabuke, pokrijte posudu i kuhajte deset minuta. Nakon toga ocijedite jabuke i ohladite. Tijesto za tortu prerežite na dva dijela. Čvrsto istucite slatko vrhnje sa šećerom. Dva donja lista torte premažite pekmezom od ribizla, poslažite narezane jabuke, a par kriški jabuka ostavite na stranu. Polovicu tučenog slatkog vrhnja premažite preko jabuka pa složite oba lista jedan na drugi. Treći stavite na vrh, pa cijelu tortu debelo premažite slatkim tučenim vrhnjem. Vanjski rub torte pospite listićima badema. Preostalim tučenim vrhnjem i jabukama ukrasite tortu.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.