Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od jogurta i meda

Sastojci:
16 dag meda
20 dag bademovih listića
5 dag maslaca ili margarina

Krema:
5 žlica bagremova meda
8 dl jogurta
9 listića želatine
4 dl vrhnja za šlag
1 vrećica vanilin šećera
sok 3 limuna
korica 1 limuna

Za ukras:
limunova korica



Za podlogu torte u posudi zagrijemo med i maslac. Dodamo listiće badema i lagano kuhamo desetak minuta da dobijemo karamel. Posebnu posudu obložimo aluminijskom folijom, namažemo, izlijemo u nju smjesu od badema i ohladimo. Za kremu potopimo želatinu u vodi. Pomiješamo jogurt, med, vanilin šećer, struganu limunovu koricu i limunov sok da dobijemo ujednačenu masu. Istisnemo rastopljenu želatinu i pomiješamo sa smjesom od jogurta. Ostavimo da se ohladi. Kada se počne stvarati žele dodamo tučeni šlag i premažemo tortu. Ostavimo nekoliko sati da se ohladi. Tortu ukrasimo s malo limunove korice.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.