Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od kaki jabuka

Pripremite za tijesto:
2 jaja 
7,5 dag šećera 
1 vanilin šećer 
7,5 dag pšeničnog brašna 
1 žličicu praška za pecivo 
5 dag na listiće narezanih badema

Pripremite za nadjev:
10 dag na listiće narezanih badema 
6 kakija (otprilike 50 dag) 
15 dag marmelade od brusnica 
40 dag hladnog vrhnja za šlag 
2 omota želatine fix 
5 dag šećera 
vanilin šećer.

Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje.



PRIPREMA TIJESTA: Pjenasto istucite jaja sa šećerom i vanilin šecerom. Dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo. Tijesto ulijte u namašteni kalup za torte i stavite peći u pečnicu na 180 °C oko 25 minuta. Odvojite biskvit iz kalupa i okrenite ga na papirom za pečenje obloženu podlogu, pa ga ostavite da se ohladi. Odvojite papir za pečenje s biskvita i stavite ga na pladanj za torte, a potom oko tijesta ponovno postavite obruč od kalupa ili prsten za torte.

PRIPREMA NADJEVA: U tavi bez masnoĆe zlatnožuto prepržite bademe i ostavite ih da se na tanjuru ohlade. Ogulite kaki i narežite na ploške. Tijesto premažite marmeladom od brusnica pa po njoj gusto posložite narezani kaki, ostavljajući jedan centimetar slobodnog ruba. Kratko istucite vrhnje za šlag. Stalno miješajući uspite želatinu fix i miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag. Zatim umiješajte šecer i vanilin šećer. Smjesu rasporedite preko kakija i poravnajte. Ostatak kakijarasporedite po sredini torte. Ostavite tortu najmanje dva sata hladiti u hladnjaku. Rub torte pospite bademima. Prije posluživanja pažljivo odvojite obruč za torte i uklonite ga pa rub torte pospite bademima.

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.