Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od kokosa

TIJESTO
✦ 3 jaja
✦ 20 dag šećera
✦ 3 žlice meda
✦ 18 dag maslaca
✦ 2 žličice sode bikarbone
✦ 40 dag oštrog brašna

KREMA
✦ 25 dag bijele čokolade
✦ 200 ml slatkog vrhnja
✦ 15 dag maslaca
✦ 10 dag kokosovog brašna



Na laganoj vatri otopite med i maslac. Na pari miješajte jaja i šećer mikserom, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Dodajte toplu mješavinu meda i maslaca, te sodu bikarbonu. Nakon što se svi sastojci povežu, sklonite ih sa štednjaka. Brašno dodajte u nekoliko navrata, miješajući kuhačom. Ostavite da se tijesto ohladi, a zatim napravite 5-7 kora veličine kalupa za tortu. Kore pecite 6-8 minuta na 180 ºC. Za kremu zagrijte slatko vrhnje i dodajte kokosovo brašno, te pustite da se lagano kuha nekoliko minuta. Procijedite da ostane samo aromatizirano vrhnje. U vruće vrhnje dodajte bijelu čokoladu i umiješajte da se čokolada rastopi. Kada se ohladi dodajte pjenasto izrađen maslac. Kremom premažite kore. Cijeli kolač pospite kokosovim brašnom i poslužite.
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.