Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od krokanta

BISKVIT:
• 4 bjelanjka 
• 4 žlice šećera 
• 8 dag oraha 
• 1 žlica brašna

KREMA 1:
• 10 dag nasjeckanih oraha
• 20 dag šećera

KREMA 2:
• 4 žumanjka 
• 4 žlice šećera 
• 6 žlica gustina 
• 4 dcl mlijeka 
• 20 dag maslaca
• 4 žlice šećera u prahu 
• aroma vanilije

KREMA S KROKANTOM:
• Krokant 
• 2 dcl slatkog vrhnja



POSTUPAK

BISKVIT:
U čvrsti snijeg od bjelanjaka umiješajte šećer, pa potom dodajte brašno i orahe. Smjesu podijelite u dva dijela i ispecite dva tanka biskvita. Ostavite da se ohlade.

KREMA 1:
Šećer otopite na laganoj vatri i u to umiješajte orahe. Pomiješajte i stavite na papir za pečenje. Razvucite što tanje, kako bi bilo lakše sjeckati krokant. Kad se ohladi sjeckajte smjesu u krokant nožem.

KREMA 2:
U 1,5 dcl mlijeka pažljivo umiješajte žumanjke i gustin kako ne bi bilo grudica. U ostatak mlijeka stavite šećer i zakuhajte. U tu smjesu pažljivo ulijte mlijeko, žumanjke i gustin te kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Maslac pomiješajte sa šećerom u prahu i umiješajte u hladnu kremu od jaja. Na kraju dodajte aromu vanilije.

Složite tortu na način da najprije na biskvit namažete kremu 1, zatim kremu 2 te poklopite biskvitom. Zatim cijelu tortu namažite kremom s krokantom, koju cete dobiti tako da u istučeno slatko vrhnje dodate krokant. Tortu ukrasite jagodama.

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.