Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od marelica i sira

PRIPREMITE:  2 lista biskvita

ZA NADJEV:
650 dag marelica 
12 listića želatine 
75 dag svježeg kravljeg sira 
12 dag šećera
2 vanilin šećera 
neprskani limun 
6 dl slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
listiće metvice



Želatinu namočite u hladnu vodu. Mikserom dobro izmiješajte ocijeđeni sir s obje vrste šećera, te naribanom koricom i sokom limuna. Iscijeđenu želatinu malo zagrijte i otopljenu umiješajte
u smjesu od sira. Na kraju dodajte 5 dl tučenog slatkog vrhnja. U kalup stavite biskvitni list, na njega rasporedite očišćene marelice (ostavite 6 za ukras). Ulijte nadjev od sira i ostavite 3 sata u hladnjaku. Drugi biskvitni list narežite na 12 kriški. Izvadite tortu, pa po rubu načinite 12 ružica
od preostalog tučenog vrhnja, poslažite polovice marelica. Naslonite kriške biskvita. Pošećerite, ukrasite listićima metvice.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.