Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od meda i badema

PRIPREMA
• 3 žlice meda
• 2 jaja
• 7 žlica šećera
• 4 žlice maslaca
• 6 žlica brašna
• 1,5 dl mlijeka
• 1 vrećica praška za pecivo
• 1 žličica mljevenog cimeta

NADJEV
• 5 dl mlijeka 
• 5 žlica grisa 
• 25 dag šećera u prahu
• 25 dag maslaca 
• 2 vrećice vanilin šećera 
• listiće badema za ukras 



Žumanjke i šećer miješajte dok se smjesa ne zgusne i postane pjenasta. Zatim dodajte med, maslac, cimet i mlijeko te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo, a zatim čvrst snijeg od bjelanjaka. U prethodno namašćen i pobrašnjen lim za pečenje nalijte trećinu smjese i pecite u pećnici na 200º C oko 15 minuta. Od ostatka tijesta ispecite još 2 kore. Ohlađene kore nadjenite pripremljenim nadjevom, pa izvana sve premažite nadjevom i pospite listićima badema. Za nadjev, zakuhajte mlijeko, uspite krupicu i miješajte dok ne zavre. Sklonite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto umiješajte, pa toj smjesi postupno dodajemo skuhanu krupicu. Miješajte dok ne dobijete glatku kremu, s kojom na kraju premažete kolač.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.