Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od riže i kupina

Podloga:
✦ Gotova biskvitna svijetla podloga za tortu - jedan sloj, Ø 26 cm
✦ 5 žlica marmelade od ribiza

Krema:
✦ 5 dl mlijeka
✦ 10 dag šećera u prahu
✦ 1 paketić riže na mlijeku sa vanilijom (Dr. Oetker)
✦ 1 vanilin šećer
✦ 12 listova želatine
✦ 2 žumanjka
✦ naribana korica 1 neprskanog limuna
✦ 6 žlica ruma
✦ 2 bjelanjka
✦ 4 dl slatkog vrhnja

Nadjev:
✦ 30 dag kupina
✦ 15 dag bijelog grožđa
✦ 1 paketić crvenog preljeva za tortu
✦ 2,5 dl soka od jabuka

Ukrašavanje:
✦ 1,25 dl slatkog vrhnja
✦ 1 kremfiks
✦ 1 vanilin šećer

Priprema kreme: Želatinu namočite u hladnu vodu da nabubri. U loncu promiješajte mlijeko i šećer u prahu, zakuhajte, umiješajte rižu i ostavite 30 min. da riža nabubri. Ohladite rižu i u hladno dodajte vanilin šećer. Žumanjke i limunove korice umiješajte u rižu, dodajte želatinu koju ste laganim zagrijavanjem omekšali, rum i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.

Priprema nadjeva: Kupine operite i ocijedite. Bobice grožđa raspolovite. Pripremite preljev prema naputku na vrećici sa sokom od jabuka.

Postupak: Sloj biskvitne podloge položite na tanjur za tortu i oko njega namjestite obruč kalupa za tortu. Podlogu premažite marmeladom od marelica, na nju rasporedite kremu i tortu ostavite 3 sata u hladioniku da se stisne. Kupine i grožđe rasporedite u krugovima po rashlađenoj površini torte, te prelijte pripremljenim preljevom. Tortu ostavite u hladioniku da se želatina stvrdne.

Ukrašavanje: Odstranite obruč kalupa za tortu. Čvrsto istucite slatko vrhnje s kremfiksom i vanilin šećerom. Time premažite stranice i rub torte.

Savjet: Umjesto kupina za tortu možete uzeti i drugo voće, npr. maline, jagode, borovnice.

Recept iz knjige „Torte bez pećnice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.