Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od sira i mandarina

PODLOGA:
gotova svijetla biskvitna podloga - jedan sloj Ø 26 cm
10 piškota
malo mlijeka za vlaženje biskvita

NADJEV:
1 konzerva mandarina
6 listova želatine
25 dag nemasnog kravljeg sira
10 dag šećera
sok od 1 limuna
malo soli
5 dl slatkog vrhnja

UKRAŠAVANJE:
1,25 dl slatkog vrhnja
nekoliko kriški mandarina

Mandarine ocijedite. Želatinu namočite u hladnu vodu da nabubri. Sir promiješajte sa šećerom,
sokom od limuna i prstohvatom soli u kremastu smjesu bez grudica. Želatinu ocijedite i otopite na pari s malo soka od mandarina, dodajte je smjesi sa sirom. Slatko vrhnje čvrsto istucite i umiješajte u smjesu. Dodajte ocijeđene mandarine.

POSTUPAK:
Biskvitnu podlogu položite na tanjur za posluživanje i oko nje namjestite obruč kalupa za torte, pa biskvit poprskajte s malo mlijeka. Polovicom nadjeva premažite biskvit. Potom složite piškote navlažene s malo mlijeka, pa ih premažite ostatkom nadjeva od sira. Tortu ostavite u hladnjaku oko 3 sata.

Slatko vrhnje istucite u šlag, pa ukrasite gornji dio torte i po želji dodatno ukrasite kriškama
mandarina.
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.