Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od sira sa svježim voćem

Podloga:
Gotova biskvitna podloga - tri sloja, Ø 26 cm

Nadjev:
8 listova želatine
50 dag ocijeđenog svježeg sira
10 dag šećera
1 vanilin šećer
5 dl slatkog vrhnja
sok i korica od limuna

Ukrašavanje:
25 dag raznoga sitnog voća (ribiz, borovnice, maline, kupine)
snijeg od 1 bjelanjka
kristalni šećer
2 dl slatkog vrhnja
1 kremfiks



Priprema: Namočite želatinu u hladnu vodu da nabubri. Izmiksajte šećer, vanilin šećer, koricu i sok od limuna. Želatinu dobro ocijedite, otopite i umiješajte u smjesu sa sirom. Na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.

Postupak: Donji sloj podloge za tortu položite na ploču za posluživanje i oko njega namjestite prsten torte ili lim za oblikovanje torte. Trećinom nadjeva premažite podlogu torte. Na to položite srednji sloj podloge i premažite drugom trećinom naeva. Poklopite trećom biskvitnom podlogom i prekrijte zadnjom trećinom nadjeva. Ostavite tortu u hladioniku da stoji 2 - 3 sata.

Ukrašavanje: Odstranite prsten torte, te tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem pomiješanim s kremfiksom. Oprano i osušeno voće (maline ne prati) potopite u snijeg od 1 bjelanjka i pošećerite kristalnim šećerom. Tortu ukrasite pošećerenim voćem i cvijećem, koje ste također prethodno premazanim bjelanjkom i posuli šećerom.

Savjet: Umjesto svježega kravljeg sira tortu možete pripraviti s mascarponeom (talijanski svježi sir).

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.