Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta s likerom od jaja

Podloga:
Gotova svijetla biskvitna podloga - dva sloja Ø 26 cm

Krema:
20 dag bijele čokolade
2,5 dl slatkog vrhnja
1 kremfiks

Ukrašavanje:
2,5 dl slatkog vrhnja
1 kremfiks
1 dl likera od jaja
5 dag strugotina od bijele čokolade



Priprema: Čokoladu razlomite i u primjerenom loncu zagrijavajte u slatkom vrhnju da se posve otopi. Otopljenu čokoladu ostavite preko noći ili nekoliko sati u hladioniku da se sasvim ohladi. U čokoladu s vrhnjem umiksajte kremfiks i čvrsto istucite u pjenastu kremu.

Postupak: Podlogu stavite na tanjur na kojem ćete tortu poslužiti. Poprskajte je likerom od jaja razblaženim s malo mlijeka. Polovicom kreme premažite donji sloj podloge torte. Na to položite gornji sloj podloge, poprskajte razblaženim likerom i premažite ostatkom kreme.

Ukrašavanje: Čokoladu otopite na laganoj vatri iznad pare. Kad postane glatka, razmažite je na ploču ili veliki tanjur. Kad se stvrdne (ne stavljati čokoladu u hladionik) lopaticom ili nožem ostružite strugotine.

Postupak: Slatko vrhnje pomiješajte s kremfiksom i čvrsto istucite, pa premažite gornji dio i rub torte. Na gornjoj plohi torte žlicom utisnite više udubina. U njih ulijte žlicom liker od jaja, pa tortu ukrasite strugotinama bijele čokolade.

Savjet: Istu tortu možete pripremiti i od smeđe biskvitne podloge, i u tom slučaju kremu izradite od smeđe čokolade za kuhanje, a umjesto likera od jaja upotrijebite liker od čokolade.

Recept iz knjige Torte bez pećnice
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.