Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta sa crnom kavom

Torta sa crnom kavom


Pripremite:
8 jaja
140 g maslaca
140 g šećera u prahu
140 g čokolade za kuhanje
140 g brašna i brašno za posipanje
2 žlice kuhane kave
0,5 dl ulja
3 dl slatkog vrhnja
Pomiješamo 140 g maslaca sa 70 g šećera u prahu, dodamo 70 g omekšane čokolade i sve dobro promiješamo da nastane jednolična smjesa. Četiri žumanjka i 140 g brašna dobro izmiješamo, a na kraju dodamo snijeg od 4 bjelanjka i sve lagano promiješamo. Pravokutnu posudu za pečenje namažemo uljem i pospemo brašnom te u nju izlijemo jednu kutljaču tijesta i pečemo na 180 °C dok sve lijepo ne porumeni. Na isti način ispečemo 6 biskvita.
Nadjev:
Na pari kuhamo 4 žumanjka, 70 g šećera u prahu, 70 g naribane čokolade i 2 žlice kave. Kad smjesa postane kremasta, maknemo je s vatre i ohladimo. Dodamo stučeno slatko vrhnje. Biskvite premažemo kremom i stavljamo jedan na drugi, a ostatkom kreme premažemo cijelu tortu.

Torta sa crnom kavom
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.