Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Vesela uskršnja torta

PRIPREMITE:

8 jaja 

300 g oraha 

200 g šećera 

100 g čokolade

1 naranču 

100 g marmelade od marelica

 

Za glazuru:

200 g bijele čokolade 

100 g maslaca



Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte omekšanu čokoladu, sok i narančinu koru te dobro promiješajte. Na kraju lagano umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka i mljevene orahe. Dobivenu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za torte.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C 60 – 90 minuta.
Tortu izvadite iz kalupa, premažite marmeladom koju ste omekšali lagano je zagrijavši. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom.

 

Za pripremu glazure: maslac zagrijte na laganoj vatri do vrenja, maknite s vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu. Lagano miješajte dok se sva čokolada ne otopi.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.