Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Voćna lopta

Podloga:
✦ Svijetla biskvitna podloga, dva sloja
✦ sok od ananasa

Krema:
✦ 6 dl mlijeka
✦ 3 žumanjka
✦ 5 žlica šećera
✦ 6 žlica gustina
✦ 2 vanilin šećera
✦ 25 dag margarina
✦ 3 koluta ananasa
✦ 10 dag čokolade
✦ 3 banane

Ukrašavanje:
✦ čokoladna krema
✦ bijela krema
✦ 1,5 dl slatkog vrhnja



Priprema: Žumanjke, obje vrste šećera i gustin razmutite u malo mlijeka, a ostalo mlijeko stavite kuhati. U vruće mlijeko zakuhajte prethodnu smjesu pa kuhajte neprekidno miješajući oko 10 min. Margarin pjenasto izradite i žlicu po žlicu dodajte ohlađenoj smjesi. Kremu razdijelite na 3 dijela. Jednoj trećini kreme dodajte sitno sjeckan ananas (po mogućnosti izmiksan). Drugoj trećini kreme dodajte čokoladu otopljenu u lončiću na pari. Odvojite polovicu čokoladne kreme za ukrašavanje. Od trećine kreme bez dodataka odvojite malo za ukrašavanje.

Postupak : Kalup ili zdjelu ø 18 cm u obliku lopte obložite jednim slojem biskvitne podloge koju ste izrezali na kriške, kako bi lakše ispunili stijenke kalupa. Biskvit poprskajte sokom od ananasa. Drugu biskvitnu podlogu izrežite u veličini kruga koji odgovara unutrašnjosti lopte. Kremu s ananasom rasporedite pomoću žlice na stijenke biskvita. Ostavite 20 min u zamrzivaču kako bi se stisnula. Tu kremu premažite čokoladnom kremom, pa sve ponovno stavite 15 min u zamrzivač. Ostali prostor unutar kalupa popunite kremom bez dodataka, ali tako da između slojeva kreme stavljate banane narezane na kolutove. Poravnajte površinu kreme i prekrijte drugim dijelom biskvitne podloge. Pritisnite rukom, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladioniku nekoliko sati da se stisne.

Priprema: Iskrenite tortu na podlogu za posluživanje torte. Čokoladnom kremom iscrtajte crna polja lopte, a bijelom kremom popunite ostala polja. U tučeno slatko vrhnje dodajte nekoliko kapi zelene boje i uz rub torte tuljkom za ukrašavanje naštrcajte imitaciju listova i trave.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.