Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Zalazeće sunce

Podloga:
✦ 1 podloga za voćne torte Ø 24 cm

Nadjev:
✦ 6 listova želatine
✦ 5 dl punomasnog jogurta
✦ koricu neprskanog limuna
✦ 5 dag šećera
✦ 2,5 dl slatkog vrhnja

Preljev:
✦ 25 dag jagoda
✦ 4 kivija
✦ 25 dag marelica iz kompota
✦ 2 paketića želatine za tortu
✦ 3 žlice šećera



Priprema nadjeva: Želatinu namočite u hladnu vodu da nabubri. Izmiješajte jogurt, šećer i limunovu koricu. Želatinu ocijedite, zagrijte žlicu smjese i u njoj rastopite, te umiješajte u ostatak kreme. Čvrsto tucite slatko vrhnje i lagano dodajte kremi.

Priprema preljeva: Marelice, jagode i kivije pripremite i svaku vrstu voća izradite u glatki pire. Tako dobijete oko 2,5 dl kašaste tekućine. Ako nema dovoljno dopunite vodom. Voćni pire stavite u 3 manja lonca za kuhanje, te od svakoga odvojite po 2 žlice, a količine u loncima zakuhajte. Izmiješajte po 3 žličice praška želatine za tortu s žličicom šećera i 2 žlice voćnih pirea koje ste odvojili. Te tri količine umiješajte u kašaste tekućine koje kuhaju, sve još jednom zakuhajte i nakratko ostavite da se ohlade.

Postupak: Podlogu za voćnu tortu položite na tanjur za posluživanje i oko nje namjestite obruč kalupa za tortu. Pripremljenim nadjevom premažite dno podloge, te stavite u hladionik da se stegne. Voćne smjese, jednu do druge, namažite na nadjev na torti i viljuškom zamiješajte u šareni uzorak. Tortu ostavite najmanje 2 sata u hladioniku, a prije posluživanja uklonite obruč kalupa.

Recept iz knjige „Torte bez pećnice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.